25 mrt 2020

Nekhaar en bakkebaarden zelf bijwerken.

Hoe scheer je je nekhaar? Je nekhaar

25 mrt 2020

Hoe scheer je je nekhaar?

Je nekhaar scheren kan op verschillende manieren.
Ongeacht de manier waarop je scheert maakt het een stuk gemakkelijker als iemand anders je hierbij kan helpen. Is dat niet mogelijk? Zorg er dan voor dat je twee spiegels tot je beschikking hebt. Ga in dat geval voor een spiegel zitten of staan en houdt een handspiegel achter je hoofd, zodat je de nekharen kunt zien.

Voor het scheren van de nekharen kun je gebruik maken van een tondeuse of normaal scheermesje. De kapper maakt vaak gebruik van een open scheermes.
De huid in de nek is gelukkig minder gevoelig dan die op andere plekken op je lichaam. 

Je bakkebaarden bijwerken.

Dikke bakkebaarden zien er al gauw minder verzorgd uit. Zorg er dus voor dat je regelmatig onderhoud pleegt aan je bakkebaarden. Trim ze regelmatig. Dit doe je het best met een trimmer voorzien van een opzetstukje voor kleine haartjes. Omdat bakkebaarden een combinatie kunnen zijn van baardhaar en hoofdhaar, moeten ze om de 2-3 dagen worden getrimd. Trim je bakkebaarden eerst van beneden naar boven, en dan omgekeerd. Begin met een lange lengte-instelling en ga steeds korter. Zo voorkom je dat je ineens teveel haar weg trimt.

Zo krijg je je bakkebaarden gelijk

Leg je wijsvingers tegen de onderkant van je linker- en rechterbakkebaard. In de spiegel zie je welke vinger hoger op je wang ligt. Als je de lengte van de kortste in orde vindt, trim dan de lange beetje bij beetje korter maken. Controleer tijdens het trimmen regelmatig de lengte met behulp van je wijsvingers. Wil je ze langer krijgen, dan moet je even geduld hebben en de bakkebaarden laten groeien.

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.